Plantaardige eiwitbronnen – Demo les – Oost West Centrum Antwerpen
Woensdag 23 november 2022 – 19 tot 22u – €49

Van Schoonbekestraat 148 Antwerpen – www.owc.be

In deze les leer je alles over plantaardige eiwitbronnen. Dierlijke eiwitten bevatten alle 8 essentiële aminozuren. Plantaardige eiwitten bevatten vaak niet alle essentiële aminozuren. Als je overstapt op plantaardige voeding is het belangrijk te weten hoe je elke dag aan volwaardige eiwitten komt.

Zo leren we welke plantaardig eiwitbronnen wel volwaardig zijn en welke niet. En hoe ons lichaam omgaat met de de niet-volwaardige om daar toch volwaardige eiwitten van te maken.

We leren welke eiwitbronnen goed voor ons zijn en we dus dagelijks kunnen eten en welke we beter sporadisch in onze maaltijd verwerken. En we gaan het over de bereiding hebben. Want die is dan weer erg belangrijk voor onze spijsvertering.

We proeven bekende en minder bekende eiwitbronnen zoals: kikkererwten, bonen, linzen, tempeh, tofu en natto.

Iedereen welkom!
Deze demo kookles is open voor iedereen, er is geen specifieke kennis of ervaring nodig

Inschrijven: www.owc.be

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze nieuwe evenementen?
Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief

Snijtechnieken – Kookles – Oost West Centrum Antwerpen
Donderdag 8 december 2022 – 19 tot 22u – €49

Van Schoonbekestraat 148 Antwerpen – www.owc.be

In deze les leer je alle basis snijtechnieken voor groenten. Goede snijtechnieken kunnen je kooktijd halveren, het maakt koken veiliger en ziet er nog indrukwekkend uit ook!

De klassieke snijtechnieken zoals julienne, brunoise en jardinière komen aan bod maar ook de minder bekende snijtechnieken zoals chinoise en de roltechniek. Zo is het makkelijk om meer variatie in je gerechten te brengen.

De manier waarop we snijden beïnvloedt de energie die we uit onze voeding halen, maar ook de kooktijd, de smaak en de presentatie op ons bord.

We gaan wat dieper in op het materiaal zoals de kwaliteit van ons mes en het verschil tussen een Europees en een Japans groentemes, en de plank waarop we snijden. En hoe we ons materiaal het best kunnen onderhouden.

Laurence toont de basissnijtechnieken, laat jullie deze oefenen, geeft feedback terwijl de groenten gesneden worden. We snijden groenten voor een  pickle (b.v. zuurkool) die je mee naar huis neemt. En we snijden groenten voor een heerlijke soep die we samen opeten. Een leuke manier om leren en genieten te combineren.

Je krijgt een kookles, een lekkere veggie soep, en een vers gemaakte pickle om mee naar huis te nemen. Het enige wat je moet meebrengen is een groentemes (een groot mes), een klein mesje, een snijplank, eventueel een schort, en een bokaaltje met deksel van 250 à 500 ml om je pickle mee naar huis te nemen. Heb je nog geen groentemes? Dan kan je een mes uit onze keuken proberen. Zo krijg je een goed inzicht in welk mes voor jou de beste keuze zal zijn.

Iedereen welkom!
Deze workshop is open voor iedereen, er is geen specifieke kennis of ervaring nodig.

Inschrijven: www.owc.be

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van onze nieuwe evenementen?
Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief